Zoekpictogram

Druk op Nepal heeft succes

News Section Icon Gepubliceerd op 25-11-2014

Joanna Lumley op de demonstratie in Londen
Joanna Lumley op de demonstratie in Londen

Onder druk van internationale protesten heeft de Nepalese regering beloofd toe te gaan zien op de slacht van dieren tijdens het Gadhimai festival. Tijdens dit vijfjaarlijkse festival, dat dit jaar eind november plaats vindt, worden meer dan 250.000 dieren als offer geslacht. Compassion in World Farming (CIWF) leidt de wereldwijde protesten tegen deze slachtpartij.  

Voordat de dieren geslacht worden zullen ze worden gecontroleerd en er zal een team aanwezig zijn om de verspreiding van ziekte en vervuiling na het festival tegen te gaan. Het is een doorbraak dat Nepal het festival nu als een risico ziet, in plaats van een cultureel evenement waarmee de regering zich niet bemoeit. Onze collega-organisatie Animal Welfare Network Nepal zal gedurende het festival aanwezig zijn om erop toe te zien dat het actieplan ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

CIWF voert samen met andere dierenwelzijnsorganisaties actie tegen het dierenleed tijdens het Gadhimai festival. Wij coördineerden lobbywerk van organisaties uit 22 landen en oefenden internationale druk uit op de Nepalese regering. We organiseerden een demonstratie in Londen en maar liefst 176.000 mensen over de hele wereld ondertekenden onze internationale petitie tegen de massale slacht.

Verbod op diertransport naar Nepal

Het Indiase Hooggerechtshof heeft in de aanloop van het festival een verbod gelegd op het transporteren van dieren van India naar Nepal. India ziet er erop toe dat er geen dieren de grens over gaan en transporteurs die in overtreding zijn worden getransporteerd. De eerste arrestaties zijn inmiddels verricht en 2.400 dieren zijn in beslag genomen én van een brute slacht gered.

Stappen in de goede richting

We zijn blij met de toezeggingen van de Nepalese regering vóór de start van het festival en we hopen dat er daadwerkelijk minder dieren geslacht worden. Maar er is nog veel werk aan de winkel om de financiering van het festival door de Nepalese regering te stoppen en ervoor te zorgen dat er geen dieren meer geofferd worden tijdens volgende festivals.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).