Zoekpictogram

Hoop voor ‘eendagskuikens’

News Section Icon Gepubliceerd op 5-9-2014

De Amerikaanse tak van voedselgigant Unilever heeft deze week aan een aantal dierenorganisaties, waaronder Compassion in World Farming, beloofd te helpen bij de zoektocht naar een alternatief voor het doden van miljoenen kuikens die nog geen dag oud zijn.

Zo'n ‘eendagskuiken’ is een haantje van het legras, dat direct nadat het uit het ei is gekomen wordt gedood. De haantjes van het legras zijn namelijk niet ‘interessant’ genoeg voor de industrie: ze leggen geen eieren en groeien niet snel genoeg om rendabel te zijn als vleeskip. Zo vinden alleen in Nederland al tientallen miljoenen haantjes een vroege dood.

Eendagskuikens

Unilever gaat nu meebetalen aan de ontwikkeling van een technologie die het doden van de eendagskuikens overbodig maakt. Deze beslissing kan ervoor zorgen dat miljoenen mannelijke kuikens een vreselijke dood bespaard blijft.

Ook in Nederland wordt gezocht naar een oplossing voor dit probleem. De techniek die het mogelijk maakt in het ei te kijken om te voorkomen dat eieren met mannelijke kuikens uitkomen, lijkt het nu te gaan winnen. Lees ons blog hierover.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).