Zoekpictogram

Een boek voor Buma

News Section Icon Gepubliceerd op 10-9-2014

CDA-leider Sybrand Buma

CDA fractievoorzitter Sybrand Buma is één van de belangrijkste politici van Nederland. Hij schreef onlangs in een opinieartikel dat de landbouw in Nederland minder afhankelijk moet zijn van het buitenland. Nu is Nederland nog wel afhankelijk, want we importeren veel graan en soja uit het buitenland om miljoenen dieren van veevoer te voorzien. Als deze massale invoer stopt –zoals Buma wil- is de vee-industrie, met al haar dierenleed en schadelijke gevolgen voor het milieu, in ons land niet langer mogelijk. Buma's oproep lijkt dus goed nieuws!

Maar toch blijft nog veel onduidelijk. Wil Buma echt een andere, duurzame en diervriendelijkere veehouderij? Weet hij hoeveel schade de vee-industrie aanricht aan het milieu en het klimaat?

Compassion in World Farming (CIWF) stuurde Buma daarom deze week een exemplaar van het boek 'Farmageddon, the true cost of cheap meat'. In dit boek legt onze CEO Philip Lymbery haarfijn uit waarom de vee-industrie geen goede manier is om voedsel te produceren, en waarom het anders moet.

Doe mee en vraag Sybrand Buma het boek 'Farmageddon' te lezen.

"Wij zijn blij met de oproep van Buma en hopen dat het CDA óók gaat kiezen voor een duurzame en diervriendelijkere veehouderij", zegt Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland: "we zien met grote belangstelling uit naar de uitkomst van de discussie binnen het CDA!"

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).