Search icon

Beter dierenwelzijn voor Chinese varkens

News Section Icon Gepubliceerd op 25-9-2014

Gisteren heeft Compassion in World Farming (CIWF) in Londen de eerste Chinese prijs voor dierenwelzijn uitgereikt aan Chinese producenten van varkensvlees. 13 bedrijven, die deze week in Engeland zijn voor een studiereis op diervriendelijkere Engelse varkensboerderijen, worden beloond met een 'Good Pig Production Award', omdat zij geen gebruik maken van zeugenkooien en belangrijke stappen zetten voor een beter welzijn van varkens.

Elk jaar worden er wereldwijd 1,3 miljard varkens geslacht voor hun vlees. Meer dan de helft van deze varkens worden gehouden in China. 

CIWF werkte de laatste jaren nauw samen met de International Cooperation Committee of Animal Welfare (ICCAW) in China om de criteria voor de Awards te bepalen en om potentiële winnaars te benaderen. Deze Awards laten zien dat China zaken als dierenwelzijn, voedsel veiligheid en de ontwikkeling van een duurzame veehouderij meer en meer serieus neemt. 

Good Pig Production Award event