Zoekpictogram

Dierenkieswijzer Europese verkiezingen

News Section Icon Gepubliceerd op 12-5-2014

Dierenkieswijzer Europese Verkiezingen

Hoe diervriendelijk zijn de Nederlandse politieke partijen in Europa? Op die vraag geeft de Dierenkieswijzer een antwoord. Aan de hand van zestien stellingen over uiteenlopende dierenonderwerpen – van bont tot stierenvechten tot zwerfhonden – krijgen kiezers op www.dierenkieswijzer.nl inzicht in hoe de partijen over dieren denken. De Dierenkieswijzer is een initiatief van de Dierencoalitie, een samenwerkingsverband waarvan ook Compassion in World Farming lid is.

De EU-verkiezingen van 22 mei zijn voor miljarden dieren van het allergrootste belang. Want veel van de regelgeving die hen (minimale) bescherming moet bieden, wordt gemaakt in Brussel. Zo bepaalt Europa hoeveel vierkante centimeter een kip krijgt om op te leven en dat kale legbatterijen in de hele EU zijn verboden. En bijna de helft van de hele EU-begroting gaat naar subsidies voor landbouw en visserij. Daarmee worden veel dieronvriendelijke praktijken in stand gehouden.

Dirk-Jan Verdonk, voorzitter van de Dierencoalitie: ‘Gezien de enorme invloed van Europa op het welzijn van dieren, is het van groot belang dat mensen ook aan de miljarden dieren denken als ze in het stemhokje staan. De Dierenkieswijzer biedt hen praktisch instrument om een diervriendelijke stemkeuze te maken.’

Uit de Dierenkieswijzer blijkt dat de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de Partij voor de Arbeid de meest diervriendelijke standpunten hebben, kort gevolgd door D66. De VVD is verreweg de meest dieronvriendelijke partij. De Dierenkieswijzer is te raadplegen via www.dierenkieswijzer.nl.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).