Zoekpictogram

475.576 handtekeningen tegen varkensleed

News Section Icon Gepubliceerd op 29-4-2014

CIWF overhandigt handtekeningen aan vertegenwoordiger Ministerie van Economische Zaken

In maart overhandigden we in Brussel bijna een half miljoen handtekeningen tegen varkensleed aan de Europese landbouwministers. Dit fantastische aantal was het resultaat van een campagne die Compassion in World Farming het afgelopen jaar voerde tegen de vele wetsovertredingen in de Europese varkenshouderij.

Helaas moest staatssecretaris Dijksma in Brussel op het laatste moment verstek laten gaan aan. Daarom bezorgden we de handtekeningen deze week alsnog bij het ministerie van Economische Zaken, waar de heer H. Kool (Directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn) ze namens de staatssecretaris in ontvangst nam. Namens de meer dan 50.000 Nederlandse ondertekenaars van de petitie brachten we nogmaals onze grote zorgen naar voren. Terwijl de verplichting zwangere zeugen in groepen te houden in Nederland goed is ingevoerd, wordt de wet (die al uit 2002 dateert) op andere punten nog steeds niet goed nageleefd: de meeste varkens moeten het stellen zonder strooisel in hun hok en bij nagenoeg alle biggen wordt de staart afgeknipt. De wet staat niet toe dit als routinehandeling te doen. Gesteund door alle ondertekenaars van de petitie hebben we aan het ministerie gevraagd meer aandacht hieraan te schenken en ervoor te zorgen dat alle varkenshouders zich 100% aan de wet houden.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).