Zoekpictogram

‘Hope’ voert actie in Rotterdam

News Section Icon Gepubliceerd op 18-3-2014

Hope in Rotterdam

Op vrijdag 14 maart trok ‘Hope’, het huizenhoge varken van Compassion in World Farming (CIWF), volop de aandacht op de Binnenrotte in Rotterdam. De fanatieke vrijwilligers, de vriendelijke voorbijgangers en het stralende weer zorgde voor een zeer geslaagde actiedag met maar liefst 730 handtekeningen tegen varkensleed als resultaat.

‘Hope’ on tour

De actie in Rotterdam staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een grootschalige internationale campagne. In 2 weken tijd bezoekt ‘Hope’ naast Rotterdam nog 6 andere grote steden in Europa: Londen, Parijs, Berlijn, Praag, Warschau en Brussel.  In al deze landen protesteert zij tegen het onnodig lijden van de varkens in de vee-industrie.

Wat is er dan mis?

De Europese varkenswet, die er is om varkens te beschermen, wordt onvoldoende gehandhaafd en vaak genegeerd:

  • Miljoenen varkens leven in kale hokken zonder stro of strooisel
  • Bij bijna alle biggen wordt standaard de staart afgeknipt
  • Zeugen staan nog vaak hun hele zwangerschap apart in krappe kooien

Op naar Brussel  

Op 24 maart beëindigt ‘Hope’ haar reis in Brussel. Daar overhandigt CIWF de handtekeningen aan de Nederlandse Staatssecretaris van Landbouw en de Europese Landbouwministers om hen te vragen ervoor te zorgen dat alle varkenshouders zich 100% aan de wet houden.

Help de campagne naar 400.000 handtekeningen voor het te laat is, teken hier!

CIWF Hope Rotterdam 05
CIWF Hope Rotterdam 03
CIWF Hope Rotterdam 02
CIWF Hope Rotterdam 01
CIWF Hope Rotterdam 04
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).