Zoekpictogram

CIWF presenteert nieuw boek

News Section Icon Gepubliceerd op 30-1-2014

Farmageddon boekcover

Farmageddon

The true cost of cheap meat

Vandaag verschijnt het boek 'Farmageddon, the true cost of cheap meat'. In dit boek luidt Philip Lymbery, CEO van Compassion in World Farming (CIWF), de noodklok over de wereldwijde groei van de vee-industrie. Zij is verantwoordelijk voor grootschalige voedselverspilling, een bedreiging voor de gezondheid en de grootste veroorzaker van dierenleed in de wereld.

Vervuiling

Philip reisde samen met mede-auteur Isabel Oakshott (Sunday Times) de wereld rond en doet verslag van zijn bevindingen in zijn boek. Hij bezoekt inheemse bewoners in Argentinië, die van hun land verdreven werden om plaats te maken voor gewassen voor de productie van veevoer. Hij neemt de lezer mee naar levensgevaarlijke varkenspoepbassins in Amerika en naar de met algen besmeurde stranden – door de vele mestlozingen - in Bretagne. In China leert hij van boeren dat antibiotica daar vrij verkrijgbaar zijn en op grote schaal gebruikt worden in de vee-industrie.

Verspilling

Maar 'Farmageddon' is méér dan een boeiend reisverslag. Alle verhalen zijn gebaseerd op degelijk onderzoek. Het boek gaat óók in op de risico's van nieuwe technieken, zoals genetische manipulatie van gewassen en het klonen van dieren. En natuurlijk blijft de enorme verspilling van kostbare en schaarse grondstoffen als olie, land en water door de vee-industrie niet onvermeld. Om de miljarden landbouwdieren te kunnen voeren worden wereldwijd enorme hoeveelheden graan verbruikt: genoeg om 3 miljard mensen te voeden.

Radicaal anders

Philip pleit niet tegen het eten van vlees op zich, maar voor een radicaal andere aanpak. Mensen en landbouwdieren moeten niet met elkaar concurreren om voedsel. De landbouwgrond op aarde moet in de eerste plaats gebruikt worden om voedsel voor mensen te produceren. Landbouwdieren moeten uit de veefabrieken, terug naar de boerderij. Daar kunnen zij als geen ander voedsel dat niet direct eetbaar is voor mensen (gras, resten) omzetten in zuivel en vlees. 'Farmageddon' is met andere woorden een pleidooi voor een revolutie in de voedselproductie: voor een echt duurzame veehouderij die dieren behandelt met respect.

‘Farmageddon, the true cost of cheap meat’ (€16,49) is nu te koop bij bol.com. Bestel het boek nu! Of lees eerst de uitgebreide review

Wekelijks publiceren we een kort filmverslag dat Philip maakte tijdens zijn reizen voor 'Farmageddon'. Bekijk hier de eerste in de reeks! 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).