Zoekpictogram

'Hope' in Amsterdam

News Section Icon Gepubliceerd op 13-11-2013

'Hope' in Amsterdam

'Hope', het huizenhoge opblaasvarken van Compassion in World Farming (CIWF) was gisteren niet te missen op de Dam in Amsterdam. Pal voor het Koninklijk Paleis trok 'Hope' de aandacht van voorbijgangers en journalisten.

Petitie

Onze vrijwilligers verzamelden bovendien honderden handtekeningen tegen de illegale praktijken in de varkenshouderij. Die handtekeningen werden niet alleen door Amsterdammers gezet, maar ook door toeristen uit andere landen van de EU. CIWF zal de handtekeningen daarom niet alleen aan staatssecretaris Dijksma van Landbouw aanbieden, maar ook aan de landbouwministers van de andere EU-landen. Immers: overal in Europa worden de regels die bedoeld zijn om varkens te beschermen op grote schaal overtreden.

We willen méér

In strijd met de wet leven veel zeugen in Europa in krappe kooien of in kale hokken, zonder stro of afleiding. "Het minste dat we aan de regering en varkenshouders kunnen vragen is toch wel dat ze ervoor zorgen dat de wet wordt nageleefd" zei Geert Laugs van CIWF op de Dam: "Dat is het belangrijkste doel van déze actie, maar natuurlijk willen we véél meer: een varkenshouderij die dieren met respect behandelt en die een leven volgens hun natuurlijke behoeften mogelijk maakt".

  • Al meer dan een kwart miljoen mensen tekenden onze petitie tegen varkensleed. Heb jij nog niet getekend? Doe het hier!
  • Bekijk videoverslagen van onze actie! 

 

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).