Search icon

Actie tegen export van levende dieren

News Section Icon Gepubliceerd op 7-11-2013

Witte rotsen van Dover

Compassion in World Farming heeft woensdagavond 6 november een bijzondere actie georganiseerd om aandacht te vragen voor de export van levende dieren vanuit Groot Brittannië.

Op de wereldberoemde Witte Rotsen van Dover projecteerden we krachtige beelden en leuzen tegen de verre veetransporten. De beelden tonen hoe dieronvriendelijk de handel is die via deze haven mogelijk wordt gemaakt. Dover is namelijk de enige Engelse haven is die gebruikt wordt voor het transport van levende schapen en kalveren om ze te mesten en te slachten in Europa.

Supporters van twee lokale actiegroepen ondersteunden onze actie door een wake te houden. Zij verlichtten het gebied door kaarsen en lantaarns mee te nemen.

Met deze actie roepen we de Britse bevolking op de overheid te verzoeken de wet te veranderen zodat dieren niet worden beschouwd als dingen en dat havens als Dover mogen besluiten of ze levende export voor de slacht willen doorlaten of niet.