Zoekpictogram

Actie tegen export van levende dieren

News Section Icon Gepubliceerd op 7-11-2013

Witte rotsen van Dover

Compassion in World Farming heeft woensdagavond 6 november een bijzondere actie georganiseerd om aandacht te vragen voor de export van levende dieren vanuit Groot Brittannië.

Op de wereldberoemde Witte Rotsen van Dover projecteerden we krachtige beelden en leuzen tegen de verre veetransporten. De beelden tonen hoe dieronvriendelijk de handel is die via deze haven mogelijk wordt gemaakt. Dover is namelijk de enige Engelse haven is die gebruikt wordt voor het transport van levende schapen en kalveren om ze te mesten en te slachten in Europa.

Supporters van twee lokale actiegroepen ondersteunden onze actie door een wake te houden. Zij verlichtten het gebied door kaarsen en lantaarns mee te nemen.

Met deze actie roepen we de Britse bevolking op de overheid te verzoeken de wet te veranderen zodat dieren niet worden beschouwd als dingen en dat havens als Dover mogen besluiten of ze levende export voor de slacht willen doorlaten of niet.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).