Zoekpictogram

Prijzen voor dierenwelzijn

News Section Icon Gepubliceerd op 31-10-2013

Prijzen voor dierenwelzijn voor 5 Nederlandse bedrijven

5 Nederlandse bedrijven zijn gisteravond in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de 'Good Farm Animal Welfare Awards' in Parijs. Iglo, Johma en KLM wonnen Awards voor beter dierenwelzijn en voor Campina en Unox was er dit jaar een eervolle vermelding.

De 'Good Farm Animal Welfare (GFAW) Awards' zijn in het leven geroepen door Compassion in World Farming om bedrijven in de foodsector te belonen, die belangrijke stappen zetten voor een beter dierenwelzijn bij hun toeleveranciers. De eerste Awards werden in 2007 uitgereikt aan bedrijven die geen kooi-eieren meer in hun producten verwerken of die stopten met de verkoop van kooi-eieren. Inmiddels zijn er ook prijzen voor een diervriendelijkere houderij van vleeskuikens, varkens, melkvee en kalveren. Daarnaast kunnen bedrijven ook een eervolle vermelding krijgen.

"Door grote bedrijven, die beduidend méér doen voor dierenwelzijn in het zonnetje te zetten, hopen we de normen voor dierenwelzijn in de veehouderij te verhogen', zegt Geert Laugs, directeur van Compassion in World Farming Nederland: 'Dat werkt goed: steeds meer bedrijven volgen het voorbeeld van eerdere winnaars. Naar schatting profiteren elk jaar nu al zo'n 337 miljoen dieren van betere levensomstandigheden door het gewijzigde beleid van de Award winnaars".

De Nederlandse winnaars in 2013 zijn:

  • Iglo: een wereldwijde 'Good Egg Award' omdat er sinds 1 januari 2013 geen kooi-eieren meer verwerkt worden in Iglo-producten.
  • Johma: 'Good Chicken' Award omdat Johma alleen 1 ster Beter Leven kippenvlees in haar producten verwerkt.
  • KLM: 'Good Chicken' Award omdat er uitsluitend 1 ster Beter Leven kippenvlees geserveerd wordt tijdens alle West Europese vluchten.
  • Campina: eervolle vermelding *) voor het 'Foqus Planet' programma dat hogere eisen stelt aan het welzijn van koeien en een premie betaalt voor weidegang.
  • Unox: eervolle vermelding *) voor de toezegging vanaf 2018 uitsluitend kalfsvlees met hoger welzijn te gebruiken.

In totaal werden dit jaar 28 Good Farm Animal Welfare Awards uitgereikt. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).