Zoekpictogram

Stro op het bureau van Dijksma!

News Section Icon Gepubliceerd op 11-9-2013

1.000 pakjes met stro voor de staatssecretaris

In de afgelopen twee weken voerden we actie voor de varkens met als resultaat: meer dan 1000 enveloppen met stro voor staatssecretaris Dijksma! Onze vrijwilligers vroegen voorbijgangers in het centrum van Zutphen, Ommen, Weert, Hilversum en Oss een kaartje met stro naar de staatssecretaris te sturen. Daarmee verzoeken ze haar, en haar Europese collega's, dringend ervoor te zorgen dat alle varkens strooisel in de stal krijgen en dat er een eind komt aan illegale praktijken in de varkenshouderij.

Waarom deze actie?

De meeste varkens in Europa hebben geen stro in hun hokken, terwijl de wet dit al meer dan 11 jaar voorschrijft. Stro of strooisel is erg belangrijk voor varkens. Ze kunnen er mee spelen, het onderzoeken of eten. Bovendien voorkomt het dat de dieren elkaar uit verveling gaan bijten. Lees meer over de achtergrond van deze actie.  

We doen meer!

Met deze actie geeft CIWF een duidelijk signaal aan de staatssecretaris dat er een eind moet komen aan de wetsovertredingen in Nederland. "De Nederlandse regering moet ervoor zorgen dat de wet door alle varkenshouders wordt nageleefd en daar blijven we om vragen, ook na deze actie", zegt Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland: "Maar we doen meer: ook in andere Europese landen voeren we soortgelijke acties om een eind te maken aan wantoestanden en grootschalige wetsovertredingen in de varkenshouderij".

CIWF Zutphen Strovoordestaatssecretaris 3
CIWF Zutphen Strovoordestaatssecretaris 4
CIWF Zutphen Strovoordestaatssecretaris 5
CIWF Zutphen Strovoordestaatssecretaris 2
CIWF Zutphen Strovoordestaatssecretaris 1
WS Ommen Strovoordestaatssecretaris 3
WS Ommen Strovoordestaatssecretaris 1
WS Ommen Strovoordestaatssecretaris 4
WS Ommen Strovoordestaatssecretaris 2
WS Weert Strovoordestaatssecretaris 4
WS Weert Strovoordestaatssecretaris 3
WS Weert Strovoordestaatssecretaris 5
WS Weert Strovoordestaatssecretaris 2
WS Weert Strovoordestaatssecretaris 1
WS Hilversum Strovoorvarkens2
WS Hilversum Strovoorvarkens1
WS Hilversum Strovoorvarkens3
WS Hilversum Strovoorvarkens4
WS Oss Strovoorvarkens3
WS Oss Strovoorvarkens2
WS Oss Strovoorvarkens1


Een filmpje van onze actie in Oss, met dank aan Dtv!

Doe mee!

Onze petitie, gericht aan de Europese landbouwministers, is al door bijna 250.000 burgers ondertekend. Wil jij de dieren ook helpen? Teken dan nu! 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).