Zoekpictogram

250.000 maal NEE tegen varkensleed

News Section Icon Gepubliceerd op 16-9-2013

250000 handtekeningen tegen varkensleed

In minder dan 6 maanden tijd tekenden al meer dan een kwart miljoen mensen in Europa onze petitie voor de varkens. Kort voor het weekend passeerden we het magische getal 250.000 en de teller loopt door! Heb je hart voor varkens, vind je dat er een eind moet komen aan de wantoestanden en wetsovertredingen in de Europese varkenshouderij? Doe dan mee, teken onze petitie nu en help ons op weg naar de volgende mijlpaal!

Welzijnsproblemen

De welzijnsproblemen in de Europese varkenshouderij zijn groot. Begin dit jaar en eind 2012 filmden onze onderzoekers bijvoorbeeld in Italië, Spanje en Ierland. In deze landen filmden ze varkens in kale hokken, zonder enige afleiding. Ze zagen ook dat de staarten standaard afgeknipt waren. Kale hokken, zonder afleidingsmateriaal, en standaard afgeknipte staarten zijn in strijd met de wet. Bovendien waren de hokken vaak vuil en leefden de dieren in ronduit smerige omstandigheden.

Ook in Nederland

Helaas staan de slechte omstandigheden die we in de zuidelijke landen filmden niet op zich. Ook in Nederland en in andere EU-landen worden standaard bijna alle varkensstaarten afgeknipt en leven veel dieren in kale hokken zonder stro of strooisel.

Teken de petitie 

Onze petitie roept de landbouwministers van de EU-landen op ervoor te zorgen dat de wet die bedoeld is om de varkens te beschermen 100% wordt nageleefd. Alle varkens moeten strooisel in de stallen krijgen, het standaard afknippen van staarten moet stoppen en zwangere zeugen moeten zoals de wet voorschrijft niet in kooien maar in groepen worden gehouden!

Doe mee: teken de petitie! 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).