Zoekpictogram

Vee-industrie en honger

News Section Icon Gepubliceerd op 13-6-2013

Zomertoer in 12 steden

CIWF opinie onderzoek 2013
13 juni: de toer start in Nijmegen.

Net als in voorgaande jaren is Compassion in World Farming deze zomer weer actief in 12 Nederlandse steden. Dit jaar richten we met een opinie onderzoek de schijnwerper op de honger in de wereld en op de voedselcrisis.

Tijdens onze zomertoer gaan onze vrijwilligers de straat op om de mening van voorbijgangers te vragen over honger in de wereld in relatie met de grootschalige productie van vlees. We willen onder andere graag weten of de mensen bereid zijn minder vlees te gaan eten als dat helpt om de honger in de wereld terug te dringen en voedsel eerlijker te verdelen.

Ongeveer één miljard mensen lijden elke dag honger. Er gaan meer mensen dood door honger dan aan AIDS, malaria en tuberculose bij elkaar. Dit is in sterk contrast met het overgewicht in de Westerse wereld, waarmee ruim 1,5 miljard mensen kampen. Grootschalige, intensieve veehouderij biedt hiervoor geen oplossing. Ze verscherpt de voedselcrisis juist, omdat de dieren in de vee-industrie vaak gevoerd worden met gewassen die beter benut kunnen worden als direct ze door mensen gegeten worden.

Uitslag
De uitslag van het opinie onderzoek publiceren we aan het einde van onze zomertoer op deze website. Wil je uitslagen en foto’s zien van de straatacties per stad, houd dan onze Facebook pagina in de gaten!

Doe ook mee!
Wil je meedoen aan deze actie? Dat kan ook online! Test je kennis, doe de ‘Honger in de wereld’ Quiz op Facebook

Meer weten?
Lees meer over de negatieve gevolgen van de vee-industrie voor mensen en de voedselverdeling op aarde. 

CIWF Opinie Onderzoek Honger Nijmegen
CIWF Opinie Onderzoek Honger Amsterdam
CIWF Opinie Onderzoek Honger Hilversum
CIWF Opinie Onderzoek Honger Rotterdam
CIWF Opinieonderzoek Honger Heerlen
CIWF Opinieonderzoek Honger Haarlem Foto CIWF
CIWF Opinieonderzoek Honger Zaandam
CIWF Opinieonderzoek Honger Leeuwarden
Den Haag Nieuws
Bergen Op Zoom Nieuws
Zwolle Nieuws
CIWF Opinieonderzoek Honger Assen
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).