Zoekpictogram

Welzijnsregels vaak overtreden

News Section Icon Gepubliceerd op 23-5-2013

Welzijnsregels vaak overtreden

De naleving van regels voor dierenwelzijn in de vee-industrie laat veel te wensen over. Dat zegt de Rekenkamer in een vlijmscherp rapport dat deze week naar de Tweede Kamer werd gestuurd.

Het komt maar al te vaak voor dat de invoering van nieuwe regels wordt uitgesteld. Dat is bijvoorbeeld het geval met het voorgenomen verbod om kippensnavels te korten. Ook blijkt dat het beleid om de agrarische sector zelf te laten controleren of de welzijnsregels worden nageleefd, niet goed werkt.

Voor Compassion in World Farming is dit - jammer genoeg -  geen nieuws. Wij pleiten al jarenlang voor strenge en effectieve controles door de overheid. En we vinden dat de veehouderij voor 100% aan de welzijnsregels moet voldoen. De 80%, die de regering als norm stelt is onacceptabel. Immers: wanneer 20% van de varkenshouders zich niet aan de regels houdt betekent dit onnodig dierenleed voor zo'n twee miljoen varkens!

Doe nu mee met onze actie tegen de overtredingen van de welzijnsregels in de varkenshouderij en teken onze petitie voor 100% naleving!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).