Zoekpictogram

Een beter leven voor miljoenen varkens

News Section Icon Gepubliceerd op 24-5-2013

Een goed voorbeeld van afleidingsmateriaal, foto Dick van der Vegt.
Een goed voorbeeld van afleidingsmateriaal. Foto: Dick van der Vegt.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft bekend gemaakt dat Nederlandse supermarkten per 1 juli 2015 alleen nog vers varkensvlees gaan verkopen dat voldoet aan de criteria die de Dierenbescherming hanteert voor haar Beter Leven kenmerk met één ster. 

Voor de bijna vier miljoen varkens in de vee-industrie betekent dit onder andere:

  • Meer ruimte en afleidingsmateriaal
  • Lichamelijke ingrepen worden verminderd
  • Biggen mogen langer bij hun moeder blijven

Compassion in World Farming (CIWF) feliciteert de Dierenbescherming, de supermarkten en de varkenssector met deze plannen. ‘Dit is een belangrijke stap in de goede richting. Deze ontwikkeling is een voorbeeld voor het buitenland. Ik hoop dat de Nederlandse varkenssector dezelfde minimumcriteria gaat hanteren voor varkens die in Nederland gefokt worden voor de export', aldus Geert Laugs (directeur CIWF Nederland). 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).