Zoekpictogram

18 mei: demonstratie tegen vee-industrie

News Section Icon Gepubliceerd op 7-5-2013

Op zaterdag 18 mei vindt op de Dam in Amsterdam van 13.00 tot 16.00 de tweede “We zijn het MEGA zat” manifestatie plaats. De organisatoren roepen iedereen op mee te protesteren tegen de vee-industrie en de megastallen.

We zijn het MEGA zat manifestatie

Wat kun je die dag verwachten?

  • Toespraken van onder andere Klaas Breunissen (Milieudefensie) en Miryanna van Reeden (actrice)
  • Een debat van Tweede Kamerleden
  • Een protestmars (in een lange stoet lopen de demonstranten een korte, vastgestelde route door het centrum van Amsterdam)
  • Optredens van zangeressen Susan Jane en Laura Estevez  
  • Informatiestands. Ook Compassion in World Farming is aanwezig om te informeren over de gevolgen van de vee-industrie op dieren, mensen en de aarde.

Waarom ‘We zijn het MEGA zat’?

Naar aanleiding van een demonstratie tegen de vee-industrie in Duitsland ontstond bij enkele enthousiaste vrijwilligers het idee om dit in Nederland ook te organiseren. Op 17 maart 2012 stonden 1000 mensen op de Dam en de eerste manifestatie ‘We zijn het MEGA zat’ was een feit. “De sfeer was goed, de protestmars was indrukwekkend en er werden goede dingen gezegd. We werden bij het organiseren gesteund door vele organisaties en door een aantal politieke partijen”, aldus de stichting ‘We zijn het MEGA zat’.

Doe mee!

Compassion in World Farming is blij met dit initiatief en roept iedereen op om mee te protesteren tegen de vee-industrie en de megastallen. Op www.wezijnhetmegazat.nl vind je de laatste informatie over het uitgebreide programma en lees je hoe je kunt helpen van de manifestatie een succes te maken!

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).