Zoekpictogram

Legbatterijverbod

News Section Icon Gepubliceerd op 26-4-2013

Kale legbatterij

Italië en Griekenland aangeklaagd

De Europese Commissie heeft Italië en Griekenland bij het Europese Gerechtshof aangeklaagd omdat beide landen nog steeds niet voldoen aan het Europese verbod van traditionele, kale legbatterijen dat begin 2012  van kracht werd.

In 1999 besloot de EU dat kale legbatterijen vanaf 1 januari 2012 verboden zijn. Sindsdien is de zogenaamde 'verrijkte' kooi de minimumnorm voor de huisvesting van legkippen. Hoewel deze kooien verre van ideaal zijn hebben ze tenminste enkele voorzieningen die van belang zijn voor het welzijn van de kip.

Op 1 januari 2012 voldeden veel landen nog niet 100% aan de nieuwe regels, maar dankzij de 'Big Move' campagne van Compassion in World Farming voerde Europa de druk op de achterblijvers op en is de situatie in de meeste landen sterk verbeterd.

Compassion in World Farming voerde in de jaren '90 jarenlang actie voor het Europese verbod van de legbatterij. Daarna voerden we met succes actie tegen de roep om uitstel van het verbod. We zijn dan ook blij dat de Europese Commissie de handhaving van de wet die kippen moet beschermen afdwingt.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).