Zoekpictogram

Geef koeien wettelijke bescherming!

News Section Icon Gepubliceerd op 14-2-2013

Vandaag, op Valentijnsdag, nam staatssecretaris Dijksma van Landbouw in Den Haag een Valentijnskaart in ontvangst van twee 'koeien' die daarmee om een beetje liefde vroegen.

Staatssecretaris Dijksma neemt Valentijnskaart in ontvangst
Staatssecretaris Dijksma neemt Valentijnskaart in ontvangst

Met deze vrolijke actie ging in Nederland een Europese campagne voor het welzijn van melkkoeien van start, die is opgezet door CIWF, de WSPA en ijsmerk Ben&Jerry's. De campagne heeft een serieus doel: er moet een Europese wet komen om het welzijn van melkkoeien te beschermen.

Veel van de 23 miljoen melkkoeien in Europa kampen met slecht welzijn of een slechte gezondheid. Bovendien dreigen steeds meer koeien het hele jaar binnen gehouden te worden en nooit meer in de wei te komen. Er zijn wél Europese regels om het welzijn van kippen, varkens en kalfjes te beschermen, maar nog niet voor koeien. Nu steeds meer koeien in de vee-industrie terecht dreigen te komen zijn speciale regels voor koeien extra hard nodig. Tijdens het overhandigen van de Valentijnskaart zei staatssecretaris Dijksma zich in de EU in te gaan zetten voor het invoeren van dergelijke regels.

Ook jij kunt de koeien een beetje liefde geven door de EU nu te vragen speciale regels in te voeren om koeien te beschermen. 

Doe mee, en teken de petitie nu!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).