Zoekpictogram

Rust voor stieren, reis gaat verder....

News Section Icon Gepubliceerd op 3-12-2012

De 31 stieren uit Letland die vast stonden op de grens tussen Turkije en Bulgarije zijn zaterdagochtend (1 december) uitgeladen. Als gevolg van de protesten en de media-aandacht stonden de Turkse autoriteiten dit toe.

Rust voor stieren, reis gaat verder

De stieren waren al dagen onderweg en konden geen kant meer op omdat Turkije de veewagen niet wilde toelaten en Bulgarije hem niet terug wilde.

Compassion in World Farming organiseerde samen met Eyes on Animals en de Animal Welfare Foundation, die inspecteurs ter plekke hebben, een mail-actie om Europa te vragen een eind te maken aan de situatie.

Het trieste nieuws is dat de dieren vandaag, 3 december, waarschijnlijk opnieuw ingeladen worden om hun reis naar Irak voort te zetten. Daar wacht hen naar alle waarschijnlijkheid een vreselijke slacht.

We blijven er daarom al het mogelijke aan doen om de verre veetransporten vanuit de EU te beeindigen!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).