Zoekpictogram

Stieren zes dagen vast in vrachtwagen

News Section Icon Gepubliceerd op 30-11-2012

Op de grens met Bulgarije en Turkije is momenteel een dierenramp gaande. Een vrachtwagen met 31 stieren staat al zes dagen vast en het einde van hun lijden is niet in zicht.

De stieren werden op 20 november in Letland ingeladen en bereikten op 24 november, na een reis van 2.000 kilometer, de Turks - Bulgaarse grens. Nu, 6 dagen later, staan ze nog steeds vast bij de grens. De stieren zijn al die tijd de vrachtwagen niet uit geweest. De uiteindelijke bestemming van de dieren is Irak. Als ze de grens verlaten, hebben ze alsnog een reis van wel 2.000 kilometer in de vrachtwagen voor zich. In Irak wacht hen waarschijnlijk een wrede slacht, zonder verdoving.

Stieren zes dagen vast in vrachtwagen

Volgens de laatste berichten staat de vrachtwagen nog steeds vast  op de grens. De Turkse autoriteiten laten de stieren Turkije niet binnen. En de Bulgaarse autoriteiten laten de vrachtwagen niet meer toe in Bulgarije, omdat deze aan de Turkse kant van de grens heeft gestaan en bepaalde infectieziektes, zoals mond en klauwzeer, vaak voorkomen in Turkije.

Een team van Animal Welfare Foundation en Eyes on Animals is nu bij de grens om deze dieren in nood te helpen. Samen met deze organisaties roept Compassion in World Farming  de Europese Commissie op contact te leggen met Turkije en Bulgarije om deze onhoudbare situatie direct te beëindigen. Als de stieren nog langer in de vrachtwagen moeten blijven zouden er dieren dood kunnen gaan. De stieren moeten de Europese Unie binnen gelaten worden en eten, water, rust en verzorging krijgen.   

Afgelopen jaar werden één miljoen runderen en schapen getransporteerd van de Europese Unie naar Turkije. Deze handel veroorzaakt ontzettend veel dierenleed door de lange afstanden en vertragingen op de Turkse – Bulgaarse grens. Compassion in World Farming vindt dat het transport van levende dieren naar Turkije, Irak en andere landen buiten de Europese Unie nu verboden moet  worden. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).