Zoekpictogram

Nieuwe regering: doe méér voor de dieren!

News Section Icon Gepubliceerd op 7-11-2012

Een varken op het bordes? Wil de nieuwe regering laten zien dat ze zich gaat inzetten voor de dieren? Was het maar waar!

Een varken op het bordes? Wil de nieuwe regering laten zien dat ze zich gaat inzetten voor de dieren? Was het maar waar!

Deze week is de nieuwe Nederlandse regering beëdigd. Het regeerakkoord besteedt maar weinig woorden aan de vee-industrie en de dieren in Nederland. Daarom start Compassion in World Farming een actie om de nieuwe regering vanaf dag 1 te vragen véél meer te doen voor het welzijn van de miljarden dieren die de komende jaren hun dagen zullen slijten in de krappe hokken en kooien van de Nederlandse vee-industrie!

In een mailactie aan de nieuwe minister en staatssecretaris van Economische Zaken wijzen we hen er op dat zij in de komende 4 jaar verantwoordelijk zullen zijn voor het welzijn van meer dan anderhalf miljard landbouwdieren in Nederland. We vertellen hen dat de wetten en regels voor het welzijn van de dieren in de veehouderij ook in ons land vaak overtreden worden. Een voorbeeld daarvan zijn de kale hokken zonder strooisel en het routinematig afknippen van staarten in de varkenshouderij. We vragen de regering er op toe te zien dat er snel een eind komt aan deze praktijken en ervoor te zorgen dat alle veehouders in Nederland zich 100% aan de regels houden! Maar natuurlijk willen we meer: de regels voor het dierenwelzijn in de veehouderij moeten in Nederland en Europa flink worden verbeterd. We vragen de regering zich ook daarvoor in te zetten!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).