Zoekpictogram

Doe mee: stop de Britse vee-export!

News Section Icon Gepubliceerd op 28-9-2012

Archieffoto van de Joline, die volle veewagens over zee vervoert
Archieffoto van de Joline, die volle veewagens over zee vervoert

De dood van 45 schapen tijdens een veetransport in Groot Brittannië leidde eerder deze maand tot de stopzetting van de vee-export vanuit de haven van Ramsgate, de laatste Britse haven die nog gebruikt werd voor de export van levende dieren. De veetransporteurs gaven zich echter niet gewonnen en zochten hun toevlucht tot een andere haven. Compassion in World Farming (CIWF) zet alles op alles om definitief een eind te maken aan de verre transporten vanuit het Verenigd Koninkrijk. 

Begin deze maand vond er een vreselijke tragedie plaats in Ramsgate. Bij de inspectie van een veewagen werden veel schapen aangetroffen die er zó slecht aan toe waren dat zij niet op transport konden. Zij werden door een dierenarts geëuthaniseerd. Bovendien verdronken twee schapen bij het uitladen. In totaal kostte dit ramzalige transport het leven aan 45 dieren.

Na deze gebeurtenis kon een reactie van de plaatselijke authoriteiten niet uitblijven. Zij besloten de handel in levende dieren vanuit Ramsgate op te schorten. Daarmee kwam er in feite een einde aan de export van vee uit het Verenigd Koninkrijk. De haven van Ramsgate was namelijk de enige, die hier ondanks vele protesten nog voor gebruikt werd.

Vorige week werden de transporten hervat, nu vanuit de haven van Ipswich. Ook daar zijn ze inmiddels na 40.000 protestmails van supporters van CIWF door de havenauthoriteiten stopgezet! Nu de ramp in Ramsgate zó duidelijk laat zien waarom verre veetransporten onaanvaardbaar zijn, zet Compassion in World Farming alles op alles om de Britse regering ertoe te bewegen een definitief einde te maken aan deze wrede handel.

Sinds haar oprichting in de jaren '60 voert CIWF actie tegen de Britse export van levende dieren. Deze is extra wreed, omdat de dieren niet alleen over de weg, maar ook over zee vervoerd worden, waardoor de reis vaak extra lang duurt. De vele protesten van CIWF, plaatselijke actiegroepen en andere dierenbeschermers hebben in de loop der jaren al tot een enorme vermindering van deze transporten geleid. Nu is het het moment om er definitief een eind aan te maken!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).