Zoekpictogram

Ramp op zee: overlevende dieren van boord

News Section Icon Gepubliceerd op 7-3-2012

Volgens de laatste berichten zijn alle overlevende runderen van het rampschip Gracia del Mar gehaald. De berichten komen uit betrouwbare bron, maar waar de dieren nu zijn is onbekend. 

De Gracia Del Mar vervoerde 5.600 dieren uit Brazilië (!) naar Egypte toen het schip naar verluidt door slecht weer in de problemen kwam. De eerste berichten waren dat het ventilatiesysteem was beschadigd, met de dood van ongeveer 2750 dieren tot gevolg. 

Compassion in World Farming doet zijn uiterste best te achterhalen of de laatste berichten kloppen, waar de dieren nu zijn, hoe ze er aan toe zijn en wat er met hen gebeurt. Uiteraard dringen we bij de autoriteiten aan op een humane behandeling van de dieren na deze vreselijke reis.

Deze ramp toont opnieuw aan waarom lange afstandstransporten van landbouwdieren moeten worden beeindigd. Compassion in World Farming blijft zich daarvoor inzetten. Steun ons nu met een donatie!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).