Zoekpictogram

Gefilmd: paardentransport

News Section Icon Gepubliceerd op 10-6-2010

In Italië wordt veel paardenvlees gegeten. Veel van dat vlees is afkomstig uit Oost Europa. Dit voorjaar filmde Compassion In World Farming in Roemenië hoe deze dieren leven en vervoerd worden.

Let op: deze film bevat schokkende beelden.

We zagen dat veel dieren vastgebonden waren en daardoor moeilijk bij voedsel en drinken konden komen. Vaak stonden ze op betonnen of houten roostervloeren en ze hadden soms beschadigde hoeven. Tijdens het transport, dat meer dan 24 uur duurde kregen de dieren, in strijd met de wet, niets te drinken. Voor ons reden om een officiële klacht in te dienen tegen Roemenië en natuurlijk ook om aan te blijven dringen op een 8-uur limiet voor alle veetransporten!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).