Zoekpictogram

Hoogleraren tegen vee-industrie

News Section Icon Gepubliceerd op 18-5-2010

Hoogleraren tegen vee-industrie

Eind april publiceerden 100 Nederlandse hoogleraren een pleidooi voor een duurzame veehouderij. Zij roepen regering en Tweede Kamer op een eind te maken aan de 'georganiseerde onverantwoordelijkheid', zoals zij de huidige, massale vee-industrie betitelen. Het hele pleidooi is te lezen op de site www.duurzameveeteelt.nl. Daar kun je ook, net als Compassion in World Farming, het pleidooi mede onderschrijven.

Het initiatief voor het unieke hooglerarenpleidooi werd begin dit jaar genomen, toen opnieuw tienduizenden onschuldige dieren gedood werden na de uitbraak van een dierziekte, de Q-koorts. Anders dan de regering in 2001 beloofde naar aanleiding van rapport Wijffels, ging de vee-industrie gewoon door en bleven noodzakelijke hervormingen uit. Het pleidooi van de hoogleraren laat niet alleen zien dat intensieve veehouderij in Nederland onhoudbaar is, maar dat ook wereldwijd gekozen moet worden voor een vorm van veehouderij die de aarde, het milieu en het klimaat spaart.

Meer hierover kun je, behalve in het pleidooi, lezen in de rapporten die Compassion in World Farming eerder al publiceerde: 'Intensieve veehouderij voorbij (Beyond factory farming)'en 'Eating the planet'. Beide rapporten zijn hier te downloaden. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).