Zoekpictogram

Jaarlijks worden meer dan een miljard vissen gehouden in overvolle Europese kwekerijen. Het dierenleed is schrijnend. Wij gingen undercover en filmden het trieste leven van forellen in Poolse kwekerijen. Polen is een van de grootste producenten van forellen in de EU.

Onze onderzoekers zagen dieren die op elkaar gepropt leven in overvolle, kale bakken, waar ze geen enkele ruimte hebben voor natuurlijk gedrag. Zieke, gewonde en zelfs dode dieren liggen in smerig water. Zij die overleven worden op pijnlijke, langzame wijze gedood. Dieren stikken of raken verdrukt in bakken, velen worden bij bewustzijn opengesneden of van hun ogen ontdaan. Zelfs werden er dieren levend verpakt.

Bekijk hieronder ons nieuwe onderzoek. Let op, deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Undercover: het verborgen leed van vissen onthuld

Deel de video met je vrienden

Pak een potlood en kom in actie

Helaas zijn onze bevindingen in Polen geen incidenten. Vissen in kwekerijen lijden massaal overal in Europa. Zij verdienen een veel betere behandeling.

Er zijn momenteel bijna geen wetten om hun welzijn te beschermen en dat moet anders. Daarom vragen wij de Europese Commissie om betere wetgeving voor vissen.

Jij kunt onze oproep op creatieve wijze steunen door een tekening te maken. Wij verzamelen de vissentekeningen uit meerdere landen en overhandigen ze aan de politici tijdens een grote actie in Brussel.

 

Voorbeeldtekening Forel #EULawForFish

Hoe kun jij meedoen?

  1. Pak je potloden, stiften of verfpot en teken een vis zoals jij hem graag ziet: lekker vrij in een natuurlijke omgeving. Schrijf er een bericht aan de Europese Commissie bij, zoals bijvoorbeeld: Wij willen wetten voor beter vissenwelzijn. #EULawForFish
  2. Vraag ook kinderen in je omgeving om mee te doen. Kinderen zijn vaak van nature betrokken bij dieren en ook hun stem mag gehoord worden. Hoe meer tekeningen, des te krachtiger de boodschap!
  3. Maak een foto van je tekening en stuur hem naar service@ciwf.nl of stuur je tekening op naar:
    CIWF Nederland
    Postbus 1305
    6501 BH Nijmegen
  4. Liever een kleurplaat inkleuren? Dat kan ook. Je kunt ‘m hier downloaden.

Wij verzamelen alle tekeningen uit verschillende Europese landen en brengen ze naar de Europese Commissie. Zo maken we met een grote, kleurrijke actie Brussel duidelijk dat vissen meetellen en dat Europese burgers beter vissenwelzijn willen!

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).