Zoekpictogram

News Icon 29-11-2023

Blog: Geert Laugs 29 november 2023

De Tweede Kamerverkiezingen van vorige week hebben wereldwijd en in eigen land een schok teweeggebracht. De politieke aardverschuiving, die veroorzaakt werd door begrijpelijke en terechte zorgen van veel mensen over belangrijke zaken als wonen, bestaanszekerheid en een rechtvaardige overheid, heeft een partij de grootste gemaakt die de klimaatcrisis ontkent en die de industriële veehouderij geen stro breed in de weg wil leggen. Veel mensen zijn teleurgesteld, geschokt of uit het veld geslagen.

Daarom wil ik iedereen die dit leest verzekeren dat wij, Compassion in World Farming, ons vastberaden en met nog meer energie in zullen blijven zetten voor een wereld waarin alle dieren weer dier mogen zijn, in een veehouderij die de aarde niet opwarmt of leegeet, maar die juist samenwerkt met de natuur en het leven op aarde beschermt. En dat in een land waarin iedereen meetelt en zichzelf mag zijn en waar we geen tweederangsburgers kennen.

Wij geven niet op en werken met nog meer energie door voor de dieren, ook al zal dat -afhankelijk van de kabinetsformatie- mogelijk moeilijker zijn dan we gehoopt hadden. We hebben stap voor stap grote verbeteringen voor het welzijn van dieren in de veehouderij bereikt, vaak ondanks tegenwerking van grote en sterke krachten. Uit die successen putten we hoop, net als uit de niet meer te keren beweging voor verandering die we overal om ons heen zien. Denk aan het stijgend aantal boeren die wél werken met respect voor dieren en de natuur. Denk aan het snel stijgende aanbod van producten zonder dierenleed, zoals plantaardige vleesvervangers. Of aan de komst van vlees waar zelfs geen dier meer aan te pas komt.

Ook als het politieke tij tegenzit zullen we op blijven komen voor de dieren. We blijven alle partijen aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor dieren. We doen dat samen met iedereen die zich wil inzetten voor een gezonde aarde waarin mensen, dieren en de natuur samen leven en elkaar versterken.

Daarom rekenen we ook op jou. Doe je mee?

Samen zorgen we voor een gezonde veehouderij voor dieren, mensen en de aarde.

Geert Laugs - Directeur Compassion in World Farming Nederland


Geert Laugs - Directeur Compassion in World Farming Nederland

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).