Zoekpictogram

Op zoek naar geluk

News Icon 3-10-2011

Op zoek naar geluk

BLOG: Redactie CIWF - 3 oktober 2011 

Boer en bekroond journalist John Humphrys weet als geen ander dat boerderijdieren gevoelig zijn en met respect moeten worden behandeld. Hij beschrijft het belang van een goede behandeling van vee met de volgende woorden: “Een goede boer zorgt dat z’n dieren gezond én gelukkig zijn.’

Omdat boerderijdieren gevoelige wezens zijn, is het belangrijk dat de boeren weten wat er in hun brein omgaat. Dieren die bang zijn voor mensen omdat ze in het verleden ruw of slecht zijn behandeld, kunnen meer gestrest zijn en meer lichamelijke problemen hebben. Een koe die daarentegen goed wordt behandeld, is vaak gelukkiger. Onderzoekers hebben zelfs ontdekt dat als boeren tegen hun koeien praten, de koeien relaxter zijn (maar dit is wellicht niet zo verbazingwekkend).

John Humphrys zegt over melkkoeien die uit de winterstal weer de wei in worden gelaten het volgende: “Ze rennen over het veld en schoppen met hun poten in de lucht. Ze hebben zes maanden in stallen geleefd en op beton moeten staan. Nu voelen ze het gras weer onder hun poten. Het lijkt echt alsof ze de lente in hun bol hebben. Je wordt er helemaal blij van als je het ziet.”

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).