Zoekpictogram

Tip: The Inner World of Farm Animals

News Icon 22-8-2011

Boekentip

BLOG: Redactie CIWF - 22 augustus 2011

Dit prachtige boek van Amy Hatkoff maakt z’n titel meer dan waar. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een gelikt salontafelboek; er staan per slot van rekening schitterende foto’s in van allerlei dieren in de veehouderij. Maar deze mooie plaatjes worden vergezeld van hartverwarmende verhalen van individuele dieren die allerlei bijzondere talenten aan de dag hebben gelegd.

Als één varken bijvoorbeeld zo slim is om in te grijpen tijdens een levensbedreigend moment, dan zouden we kunnen aannemen dat andere varkens dat talent ook hebben. (Hier wordt verwezen naar het verhaal van het varken Lulu dat de aandacht van voorbijgangers probeerde te trekken, omdat haar baasje in huis een hartaanval had gekregen).

Amy Hatkoff laat de verhalen vergezellen van korte passages uit publicaties van gerenommeerde dierwetenschappers zoals professor Marian Dawkins en Mike Mendl. In deze publicaties wordt ingegaan op de onverwachte intelligentie van dieren uit de veehouderij, zoals langetermijngeheugen voor de gezichten van kameraden, de vreugde als een nieuwe techniek wordt ontdekt en het vermogen om een computerspel te spelen.

Compassion in World Farming raadt u dit boek ten zeerste aan. Het is een prachtig cadeau voor allerlei gelegenheden. We garanderen u dat elke dierenminnende vriend dit boek prachtig vindt en we kunnen bijna garanderen dat sceptici van mening veranderen! Amy Hatkoff heeft de dieren met dit boek een grote dienst bewezen.

The Inner World of Farm Animals: Their Amazing Social, Emotional and Intellectual Capacities, geschreven door Amy Hatkoff, gepubliceerd door Stewart, Tabori and Chang (New York), 2009.
Richtprijs in Nederland: € 15,75

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).