Zoekpictogram

Varken redt leven

News Icon 8-7-2011

Varken redt leven
Lulu en Jo Ann

BLOG: Redactie CIWF - 8 juli 2011

Lulu het hangbuikzwijn, is een echte heldin. Toen haar baasje een hartaanval kreeg in haar afgelegen vakantiehuisje is de dertien maanden oude Lulu onmiddellijk hulp gaan zoeken.

Ze heeft zichzelf door het ‘hondenluikje’ gewurmd, waarbij ze zich flink geschaafd heeft, en vervolgens is ze richting de weg gerend. Daarbij moest ze de omheinde tuin uit, en dat had ze tot dan toe nog nooit in haar eentje gedaan. Vervolgens is ze op de weg gaan liggen tot er een auto zou langskomen. Volgens ooggetuigen duurde het wel drie kwartier tot er een automobilist zo aardig was om te kijken wat er aan de hand was. Lulu heeft hem naar het huis geleid en met die actie heeft ze Jo Ann’s leven gered.

Volgens een artikel was de hele wereld diep onder de indruk van Lulu’s moed en slimme actie. Lulu heeft media-aandacht van over de hele wereld gekregen (inclusief tv-opnames) en ze heeft een gouden medaille gekregen van de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).