Zoekpictogram

Varkens zijn computers te slim af

News Icon 6-8-2010

BLOG: Redactie CIWF - 6 augustus 2010

Op sommige varkensboerderijen wordt een geautomatiseerd systeem gebruikt voor het voeden van zwangere zeugen. Elke zeug krijgt een halsband om die ervoor zorgt dat elke zeug haar eigen portie eten krijgt. Het is niet verbazingwekkend dat sommige zeugen de halsband probeerden af te krijgen. Maar andere slimme varkens kregen door dat als ze een afgeworpen halsband meenamen naar de voederruimte ze een extra maaltijd kregen!


De boer moest de varkens die hun halsband hadden afgeworpen een nieuwe geven, anders zouden ze helemaal geen eten krijgen. Het Tv-programma ‘Clever Critters’ heeft deze varkens gefilmd en het filmpje kun je hier bekijken:

In de clip wordt verteld dat de zeugen één maaltijd per dag krijgen. Ze hebben ook stro tot hun beschikking, iets wat heel belangrijk is voor varkens. Maar blijkbaar hebben sommige van de varkens toch nog honger en zoeken ze een manier om zichzelf te vermaken tijdens hun zwangerschap. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe ze hun intelligentie gebruiken en het systeem zo te slim af zijn!

"Een kat kijkt neer op de mens, een hond kijkt op tegen de mens, maar een varken kijkt de mens recht in zijn ogen en ziet zijn gelijke." Winston Churchill

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).