Zoekpictogram

Het bijzondere verhaal van koe Floss

News Icon 9-7-2010

Het bijzondere verhaal van koe Floss
Foto: CIWF / Martin Usborne

BLOG: Redactie CIWF - 9 juli 2010

Floss werd gescheiden van haar kalf en verkocht op een veemarkt, maar blijkbaar had ze andere plannen. Ze ontsnapte van haar nieuwe boerderij en legde bijna 100 kilometer af. 


Koeien hebben een sterke band met hun kalveren en misschien is ze ervandoor gegaan om haar kalf te zoeken. Floss heeft de negen daaropvolgende maanden zichzelf weten te redden. Overdag hield ze zich schuil en ’s nachts zocht ze naar voedsel. Ze struinde bergen vuilnis af en vond soms wat hooi. Ze heeft het niet makkelijk gehad; verschillende mensen hebben haar proberen aan te rijden of neer te schieten.

Twee plaatselijke vrouwen hebben uiteindelijk besloten om Floss te helpen. Ze hebben haar voedsel gebracht en hebben 600 euro opgehaald om haar van de boer te kopen en haar naar Hillside te brengen, een dierentehuis. Eén van de redders zei: ‘Het was zo'n mooi gezicht toen Floss de trailer uit draafde. Dit verdient ze echt, ze heeft lang genoeg voor zichzelf moeten zorgen.’

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).