Zoekpictogram

Supervarken

News Icon 3-5-2010

Supervarken
Varkens moeten ook uitrusten

BLOG: Redactie CIWF - 03 mei 2010

Sue is een 6 maanden oud (mannelijk) varken en hij haalt zulke slimme trucjes uit dat hij de harten steelt van media van over de hele wereld. Zo ontdekte hij dat honden wat lekkers kregen tijdens hun behendigheidstraining en begon ze na te doen!


Sue woont in een dierenopvangcentrum in Groot-Brittannië. Zijn eigenaar vertelt: “Hij doet probleemloos mee met de hondenbehendigheidstraining. Hij zigzagt heen en weer, draaft en neemt hindernissen als pylonnen, tunnels en schansen. Iedereen is altijd stomverbaasd, behalve ik, want ik houd al jaren varkens en ik weet dat ze heel leergierig zijn.”

Nog zo’n slim varken is Lulu, die het leven redde van haar menselijke maatje. 

‘Beroemdheden’ zoals Sue en Lulu leren ons dat varkens intelligent zijn en geïnteresseerd in hun omgeving. Het benadrukt eens te meer dat hoe wij varkens behandelen van levensbelang voor hen is. Toch behoren varkens tot de meest intensief gehouden dieren ter wereld. De miljoenen varkens die elk jaar voor hun vlees gefokt worden, hebben een kort en soms pijnlijk leven in een kaal betonnen hok. Jonge varkens ervaren nooit daglicht of frisse lucht. Ze zijn niet in staat zich op een natuurlijk manier te gedragen en zijn gemakkelijk verveeld en gefrustreerd. Boerderijen met een hogere welzijnsstandaard, zoals scharrel- of biologische boerderijen geven de dieren een kans op een beter leven.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).