Zoekpictogram

Sommige keurmerken of merkaanduidingen geven nuttige informatie over de manier waarop een product gemaakt is, maar zeggen niets over het welzijn van de dieren.

IKB 

IKB keurmerk

Het keurmerk voor Integrale Keten Beheersing (IKB) geeft aan dat er bij de productie, transport en verwerking van rundvlees, varkensvlees en kip extra controles plaatsvinden. Bij IKB worden geen extra eisen gesteld die gericht zijn op het milieu of dierenwelzijn. Staat het IKB keurmerk op de verpakking, dan zegt dat niets over het welzijn van de dieren. Het IKB logo kan echter wel samen met andere keurmerken op de verpakking staan. Lees meer over het IKB keurmerk

Halal

Halal logo

De aanduiding Halal betekent dat vlees afkomstig is van dieren die volgens de voorschriften van de Islam geslacht zijn. Mogelijk gebeurde dat zonder verdoving, maar dat is niet zeker omdat de Islam - anders dan veel mensen denken - het slachten met verdoving wél toestaat. In Nederland worden veel dieren volgens Halal voorschrift, met verdoving, geslacht. De aanduiding Halal zegt verder niets over het welzijn van de dieren tijdens hun leven. Lees meer over Halal. 

Misleidende verpakkingen

Soms staan er foto's of tekeningen van vrolijk rondscharrelende dieren op verpakkingen, terwijl er geen enkele garantie is dat de dieren ook daadwerkelijk zo leven als op de afbeelding. Wil je vlees, eieren of zuivel kopen van dieren die een beter leven hadden, kijk dan altijd of één van de keurmerken op de verpakking staat die we op deze site noemen.

Dit etiket suggereert dat de dieren een goed leven hadden, maar garandeert dat niet.

Dit etiket suggereert dat de dieren een goed leven hadden, maar garandeert dat niet. Je zoekt tevergeefs naar een onafhankelijk keurmerk. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).