Zoekpictogram

Het Beter Leven keurmerk is door de Dierenbescherming in het leven geroepen om diervriendelijker vlees en eieren voor consumenten beter herkenbaar te maken. Het keurmerk laat zien dat het product is gemaakt met méér respect voor dieren. Het is gebaseerd op afspraken tussen producenten en de Dierenbescherming en de naleving wordt gecontroleerd door onafhankelijke instanties. 

Het Beter Leven keurmerk kent drie sterren: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

Drie sterren

Beter Leven kenmerk met 3 sterren

Drie sterren staan voor dierenwelzijn dat minstens zo goed is als in de biologische veehouderij

 

Twee sterren

Beter Leven kenmerk met 2 sterren

Twee sterren staan voor goed welzijn, de dieren kunnen naar buiten. Per soort zijn er meer eisen.

 

Eén ster 

Beter Leven kenmerk met 1 ster

Eén ster staat voor beter dierenwelzijn dan in de gangbare vee-industrie. Dieren staan meestal binnen, maar hebben meer ruimte. Het is een kleine, maar belangrijke stap in de goede richting.


Om het Beter Leven keurmerk te mogen voeren is het niet nodig (maar wel mogelijk) dat een product ook het EKO-, Europees biologisch keurmerk of een ander keurmerk heeft. Vlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster is maar iets duurder dan het gangbare industrievlees, terwijl het welzijn van de dieren toch al een stuk beter is.

Waar kan ik het kopen?

Vlees met het Beter Leven keurmerk is in steeds meer supermarkten (ook discounters) te vinden.

Meer informatie

Kijk op de site van de Dierenbescherming voor meer informatie. 

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).