Zoekpictogram

Andere, minder vaak voorkomende, keurmerken waar je diervriendelijkere producten aan kunt herkennen:

Demeter keurmerk

Demeter keurmerk

Als het keurmerk van Demeter op de verpakking staat, is het product afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw. In de biologisch-dynamische veehouderij zijn de dierenwelzijnseisen nóg hoger dan in de biologische veehouderij. Vlees met het Demeter Keurmerk ligt niet in de gangbare supermarkt, maar is te koop bij speciale slagers en in natuurwinkels. Lees meer over het Demeter keurmerk. 

On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof logo

On the way to PlanetProof is een keurmerk dat boeren krijgen als zij stappen zetten om de aarde minder te belasten. Het keurmerk is bedoeld voor onder meer groenten, fruit, bloemen en planten, maar ook voor eieren en zuivel. Het keurmerk bevat weliswaar eisen voor dierenwelzijn, maar deze zijn niet zo uitgebreid als de criteria van het Beter Leven keurmerk één ster. Lees meer over On the way to PlanetProof... 

PROduCERT scharrelvlees 

Scharrelvlees komt van dieren die een goed leven hebben. De regels zijn minder streng dan die voor biologische keurmerken, maar ook scharreldieren komen buiten (dit geldt echter niet voor kippen die scharreleieren leggen) en hebben stro of strooisel in de stal, die ruimer is dan in de vee-industrie. De regels voor het scharrelkeurmerk zijn opgesteld door PROduCERT en de naleving wordt gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie. Je kunt de verschillende soorten scharrelvlees (kip, varken, rund) herkennen aan aparte keurmerken, die allemaal op elkaar lijken. Scharrelvlees is te koop bij de scharrelslager. Klik hier voor een overzicht van scharrelslagers in Nederland op de website van PROduCERT.  

Keurmerken scharrelvlees
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).