Zoekpictogram

Eigenlijk is het heel simpel. Als je diervriendelijkere producten wilt kopen, let dan op het keurmerk. Het keurmerk staat duidelijk op de verpakking. Zo'n keurmerk wordt verstrekt door een onafhankelijke organisatie, die scherpe eisen heeft opgesteld waaraan de producent moet voldoen. Die producent wordt regelmatig gecontroleerd door een andere, ook onafhankelijke organisatie. Houdt hij zich niet aan de regels, dan verliest hij het recht het keurmerk te voeren.

Belangrijkste keurmerken

De belangrijkste keurmerken waar je diervriendelijkere producten aan kunt herkennen zijn:

Biologische keurmerken (EKO- en Europees biologisch keurmerk) 

Deze varkens hebben een beter leven dan in de gangbare vee-industrie.

In de biologische veehouderij stemt men de manier van werken zoveel mogelijk af op de natuurlijke behoefte van landbouwdieren. Producten die afkomstig zijn van de biologische landbouw herken je aan het EKO-keurmerk en het Europees biologisch keurmerk.

Beter Leven kenmerk

Het Beter Leven kenmerk is een 3-sterrensysteem van de Dierenbescherming dat op steeds meer verpakkingen van vlees en eieren te vinden is. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

Een keurmerk geeft je de beste garantie dat een product geproduceerd is met méér respect voor de dieren.

Lees meer

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).