Zoekpictogram

Eet minder en beter vlees

Groente en fruit

Je kunt de dieren helpen door minder vlees te eten. En als je ervoor kiest om vlees te eten, kies dan voor diervriendelijker of biologisch vlees. Veel mensen vinden diervriendelijker of biologisch vlees veel lekkerder, omdat het steviger en voller van smaak is. Door minder (vaak) vlees te eten kun je voor hetzelfde geld, of zelfs goedkoper, koken dan wanneer je elke dag goedkoop industrievlees eet. Het geld dat je zo uitspaart kun je besteden aan diervriendelijkere producten.

Vlees is niet nodig

Voor je gezondheid is het bovendien niet nodig elke dag vlees te eten. Volgens het Voedingscentrum kun je prima zonder vlees of vis, als je goede vervangers en andere voedingsmiddelen eet om voldoende ijzer, vitamine B1 en B12 binnen te krijgen. 

Milieu en klimaat

Minder en beter vlees eten is niet alleen goed voor jezelf en de dieren, het is ook goed voor het milieu en het klimaat. De vee-industrie is immers verantwoordelijk voor veel vervuiling. De veehouderij is verantwoordelijk voor 18% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en levert daarmee een grote bijdrage aan de opwarming van de aarde.

Recepten

Koken zonder vlees is leuk en makkelijk. Het is niet moeilijk om recepten voor heerlijke gerechten zonder vlees te vinden. In de bekende, goedkope boekhandels kun je altijd voor weinig geld leuke vegetarische kookboeken vinden en natuurlijk helpt ook internet je op weg. Kijk maar eens op deze sites:

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).