Campagnes van Compassion in World Farming zijn altijd gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. We hebben een groot aanbod aan Engelstalige rapporten over bijna alle aspecten van de vee-industrie en het welzijn van landbouwdieren. Deze rapporten zijn gebaseerd op onderzoeken en geschreven door (of in opdracht van) Compassion in World Farming. Bekijk het overzicht van deze publicaties op onze internationale site.
De volgende publicaties zijn ook in het Nederlands beschikbaar.
Rapport: Kappen met Kooien

In de Europese veehouderij slijten honderden miljoenen dieren hun hele leven in kleine, kale kooien. Niet alleen legkippen, maar ook miljoenen konijnen, varkens, kwartels en ganzen lijden ernstig in krappe kooien. Dit rapport zet uiteen waarom de EU moet stoppen met het gebruik van kooien in de veehouderij en wat er moet gebeuren om dat mogelijk te maken.
De kooikip: kip zonder toekomst

Dit rapport geeft een overzicht van de dierenwelzijns- en gezondheidsproblemen van legkippen in koloniekooien en vormt de onderbouwing voor de oproep van CIWF voor een nationaal verbod op koloniehuisvesting voor legkippen.
Download het rapport
Folder: Vee-industrie voorbij
In deze folder lees je waarom we vóór 2050 moeten stoppen met de intensieve veehouderij en wat er volgens Compassion in World Farming moet gebeuren om dat doel te bereiken.
Download de folder (4 pagina's)
Rapport: Intensieve Veehouderij Voorbij

Het rapport 'Intensieve Veehouderij Voorbij' laat zien waarom we niet kunnen doorgaan met de grootschalige industriële productie van vlees. Rond 2050 zal de wereldbevolking bestaan uit 9 miljard mensen. Om al die mensen te voeden is er meer voedsel nodig, maar dit zal wel op een efficiënte en schone manier geproduceerd moeten worden. Er worden duurzame alternatieven voor de vee-industrie aangedragen.
Download de samenvatting in het Nederlands (16 pagina's)
Download de samenvatting in het Engels (16 pagina's)
Download het volledige rapport in het Engels (80 pagina's)
Rapport: Eten we de aarde leeg?

Het is mogelijk de opwarming van de aarde te stoppen én een eind te maken aan de grootschalige, industriële veehouderij, zonder dat iedereen vegetariër moet worden. Dat blijkt uit het rapport 'Eten we de aarde leeg?' dat door onderzoekers van de universiteit van Klagenfurt werd geschreven in opdracht van Compassion in World Farming en Friends of the Earth.
Download de samenvatting in het Nederlands (24 pagina's)
Download de samenvatting in het Engels (20 pagina's)
Download het volledige rapport in het Engels (132 pagina's)
Rapport: Verre veetransporten in Europa
Elk jaar worden er zo’n zes miljoen landbouwdieren over grote afstanden binnen Europa vervoerd. Veel van deze reizen, die gepaard gaan met veel lijden, duren meer dan 30 uur. De ergste duren meer dan 70 uur. Veel van het dierenleed als gevolg van de lange reizen zou voorkomen kunnen worden door de reisduur te verkorten. Dieren moeten zo dicht mogelijk bij de boerderij waar ze worden gehouden, worden geslacht. Het vlees kan dan worden vervoerd naar de plaats waar er vraag naar is.
Download het volledige rapport in het Nederlands (24 pagina´s)
Download het volledige rapport in het Engels (24 pagina´s)
Rapport: Hokverrijking voor varkens

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het onderzoeken van de omgeving en het manipuleren van diverse materialen voor varkens essentiële gedragingen zijn. Varkens zijn namelijk buitengewoon onderzoekend van aard. In hun natuurlijke omgeving helpt dat hen onder snel veranderende omstandigheden te bepalen wat eetbaar is en wat niet. Onderzoek wijst uit dat varkens die in een natuurlijke omgeving leven 75% van de daglichturen actief zijn; ze wroeten, zoeken naar voedsel en verkennen hun omgeving.
Download het rapport in het Nederlands (4 pagina´s)