Search icon

De vee-industrie is één van de grootste oorzaken van dierenleed op de aarde. Miljarden dieren leven in overvolle, krappe en kale kooien. We kunnen zo niet doorgaan. Grootschalige, intensieve veehouderij heeft geen toekomst. Het is tijd voor een fris en nieuw plan. Het is tijd voor een andere aanpak.

De voedselindustrie

Good Farm Animal Welfare Awards

Ons Food Business Team werkt samen met 's werelds grootste bedrijven in de voedselsector –  supermarktketens, producenten en fabrikanten. De bedrijven waar we mee werken spelen een belangrijke rol bij de verandering naar een meer ethische en duurzame voedselvoorziening. Grote bedrijven zijn een spin in het web van de voedselproductie. Ze kunnen eisen stellen aan het welzijn van de dieren op de boerderijen waar hun producten vandaan komen. Bovendien bepalen ze uit welke producten consumenten in winkels en restaurants kunnen kiezen.

Onze invloed

  • We boeken vooruitgang door Awards uit te reiken. We motiveren en belonen bedrijven in Europa die toezeggen de normen / eisen voor dierenwelzijn te verbeteren.
  • Vanaf 2007 reiken we onze Good Egg Award uit aan Europese bedrijven die alleen eieren in hun producten gebruiken die niet in een kooi gelegd zijn, of aan bedrijven die hebben toegezegd dit in korte tijd te veranderen.
  • In 2010 hebben we de Good Farm Animal Welfare Awards gelanceerd, zoals bijvoorbeeld de Good Chicken Award. Deze Award geven we aan bedrijven die vlees van kippen gebruiken die zijn opgegroeid  in hogere welzijnssystemen, of aan bedrijven die hebben toegezegd dit in korte tijd te veranderen.
  • In 2011 hebben we de Good Dairy Award geïntroduceerd, welke we uitreiken aan bedrijven die hogere welzijnssystemen gebruiken voor melkkoeien en kalfjes, of aan bedrijven die hebben toegezegd dit in korte tijd te doen.
  • Vanaf 2012 reiken we de Good Pig Award uit aan bedrijven die stappen nemen om het welzijn van zeugen en varkens te verbeteren.

Zo hebben bijvoorbeeld McDonalds en Unilever in 2008 toegezegd alleen nog maar scharreleieren te gebruiken in hun salades, mayonaises en sauzen.

Jaarlijks profiteren 287 miljoen dieren van de hogere welzijnseisen
die onze Award winnaars nu stellen.

Nederlandse winnaars

Minister Van Landbouw Ontvangt Good Egg Award
Minister Verburg neemt Good Egg Award in ontvangst

Het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij ontving een Good Egg Award in 2008, omdat het ministerie in zijn bedrijfsrestaurant geen kooieieren verwerkt of verkoopt. Het ministerie geeft daarmee een voorbeeld aan alle overheden in Nederland en Europa.

Internationaal succes

Ons doel is om het dierenwelzijn van landbouwdieren een plek te geven in het hart van de voedselindustrie. Dit kan alleen maar dankzij onze donateurs. Dankzij hun bijdragen kunnen onze deskundige medewerkers beslissers in de internationale voedselsector overtuigen. We kunnen internationaal stappen gaan zetten. Daardoor kunnen we het leven van miljoenen landbouwdieren verbeteren en brengen we onze visie, een wereld zonder vee-industrie, weer een stap dichterbij.

Jij kan helpen

Er is nog veel werk te doen. Het goede nieuws is dat grote bedrijven in de voedselsector open staan voor overleg en samenwerking.  Samen kunnen we de dieren een beter leven geven en de toekomst van de voedselproductie veranderen – maar het is een lange weg. Help je mee het leven van miljoenen dieren te verbeteren? Steun ons dan met een donatie.