Zoekpictogram

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 22-5-2023

Minister ontvangt jouw boodschap over moedervarkens

Vorige week brachten wij jouw boodschap over het leed van de moedervarkens naar landbouwminister Adema. We overhandigden hem onze petitie met meer dan 135.000 handtekeningen voor een einde aan het gebruik aan kooien.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 16-5-2023

Manifest: zo ziet dierwaardige veehouderij eruit

Vandaag lanceren we samen met de Dierencoalitie een manifest waarin we laten zien hoe een zogenoemde ‘dierwaardige veehouderij’ eruit kan zien. Hiermee roepen we landbouwminister Adema op om verantwoordelijkheid te nemen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 11-5-2023

Nieuw rapport: rijke landen moeten veel minder vlees eten

De rijkste landen in de wereld moeten het meest minderen in hun vlees-, zuivel-, vis- en eierconsumptie om te leven binnen de grenzen van wat de planeet aankan. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat we vandaag publiceren.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 19-4-2023

Actie in de provincies voor een kleinere veehouderij

In de provincies zijn de onderhandelingen tussen de politieke partijen in volle gang. Er staat veel op het spel: om het stikstofprobleem op te lossen moeten er drastisch minder dieren worden gehouden.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 4-4-2023

Actie: viskeurmerk BAP moet meer doen voor vissen

Internationaal viskeurmerk BAP (Best Aquaculture Practices) laat ernstig dierenleed toe en moet in actie komen om vissenwelzijn te verbeteren. Met die boodschap zijn wij vandaag een internationale campagne gestart.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 3-4-2023

Tips voor diervriendelijke Paasdagen

Ga jij Pasen vieren en wil je dat diervriendelijk doen? Dan hebben wij enkele tips voor je: voor een vrolijk Pasen voor jou en de dieren!

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 21-3-2023

Radiospots en posters voor de dieren live!

Het is zover! Deze week hangen de posters en zijn onze radiospots te horen in Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel. We roepen op tot een veel kleinere en diervriendelijkere veehouderij in deze provincies waar de meeste dieren leven.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 16-3-2023

Plannen Spaanse octopuskwekerij onthuld

In een nieuw rapport ‘Uncovering the horrific reality of octopus farming’ roepen wij samen met collega-organisatie Eurogroup for Animals op tot een stop op de ontwikkeling van octopuskwekerijen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 2-3-2023

Laat je stem horen voor de dieren!

Binnenkort zijn er Provinciale Statenverkiezingen. En die zijn heel belangrijk voor de dieren. Kom daarom nu in actie en roep de politieke partijen in jouw provincie op zich in te zetten voor een diervriendelijkere veehouderij.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 22-2-2023

Wetenschappers: kippenkooien moeten verdwijnen

Kippenkooien leiden tot grote dierenwelzijnsproblemen en moeten verdwijnen, concludeert het wetenschappelijk orgaan van de Europese Unie, de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), in een nieuw rapport.

Lees meer
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).