Zoekpictogram

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 30-7-2020

Frans burgerinitiatief voor de dieren

Goed nieuws uit Frankrijk: een uniek burgerinitiatief voor de dieren is van start gegaan. Onze Franse CIWF collega’s doen mee met journalisten, beroemdheden en vooraanstaande zakenmensen die gezamenlijk een beter leven voor de dieren eisen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 30-7-2020

Duitsland doet varkenskooien in de ban

Belangrijk nieuws van onze Duitse CIWF collega’s: de krappe kooien waarin zwangere moedervarkens vaak wekenlang moeten staan, worden verboden. Ook wordt het gebruik van kraamkooien voor moedervarkens met biggetjes aan banden gelegd.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 16-7-2020

Nederlanders willen dat keurmerken beter met vissen omgaan

De meeste Nederlanders (78%) vinden dat viskeurmerken, zoals ASC en MSC, meer moeten doen om het welzijn van vissen te beschermen, onder andere in kwekerijen, bij de vangst van wilde vissen en bij de slacht.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 9-7-2020

Film Speklab: bijzondere kijk in een varkensmegastal

Speklab, de documentaire van filmmaker Anne Minou van den Berg geeft een zeldzaam inkijkje in de Nederlandse varkenshouderij. Gefilmd op een megabedrijf waar 40.000 varkens leven, brengt Speklab (18 min) de kijker heel dicht bij de dieren.

Lees meer
  • 1
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).