Search icon

Nieuws

Gepubliceerd op 05.12.12

Schokkende film melkveehouderij EU

Vandaag presenteerde Compassion in World Farming nieuw, schokkend beeldmateriaal over de Europese melkveehouderij aan de internationale pers in Brussel. Onderzoekers filmden in augustus van dit jaar op 52 melkveehouderijen in de EU.

Lees meer
Gepubliceerd op 03.12.12

Rust voor stieren, reis gaat verder....

De 31 stieren uit Letland die vast stonden op de grens tussen Turkije en Bulgarije zijn zaterdagochtend (1 december) uitgeladen. Als gevolg van de protesten en de media-aandacht stonden de Turkse autoriteiten dit toe.

Lees meer
Gepubliceerd op 30.11.12

Stieren zes dagen vast in vrachtwagen

Op de grens met Bulgarije en Turkije is momenteel een dierenramp gaande. Een vrachtwagen met 31 stieren staat al zes dagen vast en het einde van hun lijden is niet in zicht.

Lees meer
Gepubliceerd op 07.11.12

Nieuwe regering: doe méér voor de dieren!

Deze week is de nieuwe Nederlandse regering beëdigd. Het regeerakkoord besteedt maar weinig woorden aan de vee-industrie en de dieren in Nederland.

Lees meer
Gepubliceerd op 28.09.12

Doe mee: stop de Britse vee-export!

De dood van 45 schapen tijdens een veetransport in Groot Brittannië leidde eerder deze maand tot de stopzetting van de vee-export vanuit de haven van Ramsgate, de laatste Britse haven die nog gebruikt werd voor de export van levende dieren.

Lees meer
Gepubliceerd op 26.09.12

Bleker: zeugenkooien moeten weg!

Staatssecretaris Bleker heeft de bonden van varkenshouders laten weten dat alle Nederlandse zeugenhouders vanaf 1 januari moeten zijn overgeschakeld op groepshuisvesting, zoals de Europese wet voorschrijft.

Lees meer
Gepubliceerd op 05.09.12

Actie tegen langere opsluiting van zeugen

Compassion in World Farming start vandaag een e-mail-actie om te voorkomen dat zwangere zeugen langer in ligboxen worden opgesloten dan de wet toestaat. Vanaf 1 januari mogen deze krappe kooien niet meer volledig worden gebruikt.

Lees meer
Gepubliceerd op 22.08.12

Wat heeft de politiek in petto voor dieren?

Wat heeft de Nederlandse politiek in petto voor de koeien, de varkens en de kippen in ons land?

Lees meer
Gepubliceerd op 22.08.12

Debat verkiezingen

Gaat Nederland na de verkiezingen serieus werk maken van dierenwelzijn? Dat is de centrale vraag op het Grote DierenVerkiezingsdebat 2012. Compassion in World Farming nodigt je van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer
Gepubliceerd op 13.07.12

Speur mee naar misleidende vleesetiketten!

Misleidende etiketten, je hebt ze vast wel eens gezien. Foto's, tekeningen of teksten op vlees en zuivel die suggereren dat het product afkomstig is van dieren die een goed en natuurlijk leven hadden terwijl het in werkelijkheid uit de…

Lees meer