Search icon

Nieuws

Gepubliceerd op 13.12.11

EU eieren: illegaal blijft illegaal!

Het voorstel van Eurocommissaris Dalli om de verkoop van illegale eieren na 1 januari tijdelijk toch toe te staan lijkt van de baan.

Lees meer
Gepubliceerd op 15.09.11

Diervriendelijk niet altijd duurder

Veel mensen denken dat beter welzijn voor landbouwdieren altijd leidt tot hogere kosten. Peter Stevenson, Chief Policy Advisor van Compassion in World Farming, bestudeerde veel recent onderzoek hiernaar en concludeerde dat de veronderstelling…

Lees meer
Gepubliceerd op 06.09.11

Stro en staarten voor varkens!

Op 7 september start Compassion in World Farming (CIWF) in Bussum een nieuwe, landelijke actietoernee voor het welzijn van varkens.

Lees meer
Gepubliceerd op 22.07.11

Schokkend dierenleed bij EU-grens

Compassion in World Farming heeft aan de Europese Commissie gevraagd de export van levend vee naar Turkije direct op te schorten, om dierenleed te voorkomen.

Lees meer
Gepubliceerd op 28.06.11

Legbatterij: 'A plan for the ban'

Op 1 januari a.s. gaat het Europese verbod van de traditionele legbatterij in. Onze campagne tegen uitstel en ondermijning van het verbod heeft de afgelopen weken belangrijke successen geboekt.

Lees meer
Gepubliceerd op 15.06.11

Niet nog eens 10 jaar snavelkappen!

Compassion in World Farming Nederland (CIWF) vraagt vandaag aan staatssecretaris Bleker de pluimveesector geen toestemming te geven om nog eens 10 jaar door te gaan met het kappen van snavels bij legkippen.

Lees meer
Gepubliceerd op 31.03.11

Europa verbiedt kloonvlees niet

Er komt geen verbod van kloonvlees in de Europese Unie. Dat is het gevolg van het mislukken van onderhandelingen over wetgeving voor 'Novell Food' tussen het Europees Parlement en de Europese regeringen.

Lees meer
Gepubliceerd op 19.01.11

"12765 x help de kalfjes!"

"12.765 x help de kalfjes!" Dat staat te lezen op een het namaak-kalf dat Compassion in World Farming dinsdag 18 januari aanbood aan het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Lees meer
  • 1