Search icon

Nieuws

Gepubliceerd op 17.12.10

Herkomst van vlees op etiket!

Vorige week publiceerden de Europese Commissie en de EU-lidstaten twee plannen voor de labeling van voedsel. In beide plannen staat dat de herkomst van vlees op de verpakking vermeld moet worden.

Lees meer
Gepubliceerd op 16.12.10

Varkenshouders stoppen met castreren

De Europese varkenshouders willen met ingang van 2012 stoppen met het onverdoofd castreren van biggen. Vanaf 2018 stoppen ze zelfs helemaal met castreren en mogen alle Europese biggen hun ballen houden!

Lees meer
Gepubliceerd op 19.10.10

EU zet achterdeur open voor klonen

De Europese Commissie zet de achterdeur van de EU open voor het klonen van dieren ten behoeve van de voedselproductie. Dat is de conclusie die Compassion in World Farming trekt uit een rapport dat de Commissie vandaag publiceerde.

Lees meer
Gepubliceerd op 22.09.10

Diervriendelijker boeren in Nederland

Bijna alle legkippenhouders in Nederland kappen de snavels van de kuikens en bijna alle varkensboeren vijlen de tanden en knippen staarten van hun biggen af. 'Nodig om erger te voorkomen' zeggen boeren maar al te vaak.

Lees meer
Gepubliceerd op 23.08.10

Verbied klonen in de veehouderij!

In Groot-Brittannië is deze maand hevige commotie ontstaan nadat bleek dat er vlees en melk van gekloonde dieren in de voedselketen terecht is gekomen.

Lees meer
Gepubliceerd op 28.07.10

EU- rapport: vleeskuikens hebben pijn

Twee nieuwe, vandaag gepubliceerde wetenschappelijke rapporten van de Europese autoriteit voor de voedselveiligheid EFSA concluderen dat er ernstige welzijnsproblemen zijn in de vleeskuikenhouderij.

Lees meer
Gepubliceerd op 30.06.10

CIWF bij de Wereldvoedselorganisatie

Half juni vergaderde de Wereldvoedselorganisatie FAO in Rome. Vertegenwoordigers van meer dan 150 regeringen spraken er over de veehouderij. Joyce D'Silva was er namens Compassion in World Farming om te pleiten voor een duurzame en…

Lees meer
Gepubliceerd op 10.06.10

Gefilmd: paardentransport

In Italië wordt veel paardenvlees gegeten. Veel van dat vlees is afkomstig uit Oost Europa. Dit voorjaar filmde Compassion In World Farming in Roemenië hoe deze dieren leven en vervoerd worden.

Lees meer
Gepubliceerd op 18.05.10

Hoogleraren tegen vee-industrie

Eind april publiceerden 100 Nederlandse hoogleraren een pleidooi voor een duurzame veehouderij. Zij roepen regering en Tweede Kamer op een eind te maken aan de 'georganiseerde onverantwoordelijkheid', zoals zij de huidige, massale vee-industrie…

Lees meer
Gepubliceerd op 24.02.10

EU handhaaft verbod legbatterij

De Europese unie handhaaft het verbod op de legbatterij, dat in 2012 van kracht wordt. Dat is duidelijk geworden na de vergadering van de Europese landbouwministers, afgelopen maandag.

Lees meer