Zoekpictogram

Dieren of dingen? 

In onze educatieve film “Dieren of Dingen?” kun je zien hoe kippen, koeien en varkens leven. In het wild én in de vee-industrie. Ook zie je hoe het er op biologische boerderijen aan toe gaat. “Dieren of Dingen?” stelt je de vraag: hoe vind jij dat we met dieren moeten omgaan? De film is ideaal voor gebruik in de klas.

Deze film (25min), bedoeld voor iedereen vanaf 14 jaar, behandelt verschillende vragen en zet aan tot discussie. Zo zien we dat varkens soms zelfs slimmer kunnen zijn dan honden. Maar waarom gaan we dan toch heel anders met ze om? En is de manier waarop wij vlees, eieren en zuivel produceren wel een efficiënte en duurzame oplossing om de groeiende wereldbevolking te voeden?

Lesbrief voor docenten

Voor docenten die in de les met deze film willen werken is een lesbrief met suggesties en verwijzingen naar verdere literatuur beschikbaar. Je kunt de lesbrief hier downloaden. 

Miryanna van Reeden

Miryanna van Reeden
Miryanna van Reeden

Actrice, Miryanna van Reeden, o.a. bekend van Onderweg naar Morgen en de film Liever Verliefd, sprak de film in! Myrianna: “Ik vind het heel erg belangrijk dat mensen zich bewuster worden van hoe het eraan toegaat in de vee-industrie  Zo kunnen we gewoonweg niet met dieren en de aarde omgaan.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).