Zoekpictogram

Doe mee op Twitter

Op Twitter kun je heel snel en makkelijk korte berichtjes aan politici plaatsen of (nóg makkelijker) doorsturen. Ook journalisten gebruiken Twitter vaak. Omdat alle berichten op Twitter openbaar zijn kunnen ze snel nieuws vinden en er aandacht aan besteden.

Daarom is Twitter een goede manier om bij ministers, Kamerleden en andere politici, op te komen voor de dieren en voor een wereld zonder dierenleed.

Doe jij ook mee?

Om mee te kunnen doen heb je een Twitter account nodig. Je maakt het heel eenvoudig als je het nog niet hebt.

  • Op je smartphone download je de Twitter app. Op je laptop of PC ga je naar Twitter.com.
  • Vul je naam in.
  • Bedenk een Twitternaam. Die begint altijd met @ en mag niet langer zijn da 15 tekens.
  • Geef je email-adres op voor de verificatie
  • Schrijf een kort stukje over je zelf of over je account
  • Upload een foto van jezelf of een afbeelding.
  • (NB: Twitter stelt je een aantal vragen, maar die kun je overslaan)

Je bent nu klaar om mee te doen en op Twitter in actie te komen voor de dieren. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

Steun Twitteracties van Compassion in World Farming.

Als je bent ingeschreven voor onze emailnieuwsbrief sturen we je regelmatig nieuws over onze campagnes, oproepen om een petitie te tekenen, of mee te doen aan een Twitteractie. Dat kan meestal heel eenvoudig, met een of twee klikken. Inschrijven voor onze nieuwsbrief doe je hier.

Volg onze berichten op Twitter en 'retweet' ze.

Ons account op Twitter is: @ciwfnl. Natuurlijk kun je ook andere dierenvrienden of dierenbeschermingsorganisaties op Twitter volgen. Je vindt ze eenvoudig via de zoekfunctie.

Je kunt ook zelf korte berichten op Twitter schrijven. Een bericht kan een tekst, foto of video zijn. Plaats een 'hashtag' # voor het onderwerp om het extra aandacht te geven. Als veel mensen dezelfde hashtag gebruiken wordt een bericht 'trending' en kan het in de Top10 van de dag komen, waardoor het onderwerp weer meer aandacht krijgt.

Wil je jouw bericht naar een politicus of een andere Twitteraar sturen? Neem dan diens Twitternaam in de tekst op. Bijvoorbeeld @carolaschouten is de Twitternaam van onze  landbouwminister. Bedenk wel dat al wat je schrijft op Twitter door iedereen gezien kan worden.

Tweet van ons twitterkanaal

Vraag je vrienden en bekenden jou te volgen op Twitter, zodat zij ook weten wat jou bezig houdt en steeds meer mensen jouw berichten gaan zien.

Wil je meer weten over Twitter: kijk dan hier.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).