Zoekpictogram

Geen kwaliteit zonder dierenwelzijn

Bij Parmezaanse kaas denken we aan een Italiaans kwaliteitsproduct dat met zorg en aandacht is gemaakt. Maar achter deze populaire kaas schuilt een leven vol lijden voor honderdduizenden Italiaanse koeien.

Bijna alle koeien achter Parmezaanse kaas zijn opgesloten in stallen en komen nooit buiten in de wei. Sommige staan mogelijk zelf vastgebonden aan een paal en kunnen geen kant op.

Wij deden undercoveronderzoek en zijn nu al enkele jaren met de Parmezaanse kaasproducenten in gesprek. Maar nog steeds is er veel te weinig verbeterd voor de koeien en is het dierenleed heel ernstig.

Help daarom mee en roep de Parmezaanse kaasproducenten op om het leven de koeien sterk te verbeteren.

Kom in actie

Laat de Parmezaanse kaasproducenten jouw mening horen. Download de plaatjes en deel ze op social media.

Doe mee

Ik vind het vreselijk dat maar een heel klein deel van jullie koeien buiten kunnen lopen, en dat vele mogelijk staan vastgebonden. Ik verwacht dat jullie bindende toezeggingen doen om deze problemen op te lossen. Parmesan, #YouCanDoBetter! #NotOnMyPasta ciwf.nl/parmezaansekaas

Het is belangrijk om duidelijk te zijn in je bericht, maar blijf altijd beleefd.

    • Gebruik je Instagram? Plaats dan dezelfde tekst als een reactie op hun laatste bericht op Instagram.
  • Gebruik je Twitter? Laat je dan horen en tweet direct via onderstaande knop.

Maak je geen gebruik van social media? Stuur dan een e-mail naar de producenten en roep hen op beter voor hun dieren te zorgen. Al ruim 90.000 mensen over de hele wereld gingen je voor.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).