Zoekpictogram

Krachtig, kleurrijk en internationaal was de demonstratie tegen de legbatterij die Compassion in World Farming op 19 maart 2007 in Brussel organiseerde. Tijdens de maandelijkse vergadering van de Europese landbouwministers vroegen we hen het verbod op de kale legbatterij, dat in 2012 ingaat, te handhaven. Enkele ministers en de Eurocommissarissen Kyprianou en Fischer Boel kwamen naar buiten om van Compassion in World Farming een chocolade-ei in ontvangst te nemen.

De nieuwe Nederlandse landbouwminister Verburg ontving behalve het chocolade-ei ook een album met ruim 500 foto's van Nederlanders die als protest tegen de kippenkooien letterlijk 'achter tralies' gingen. Minister Verburg zegde toe zich sterk te zullen maken voor de handhaving van het verbod op de kale legbatterij en uiteraard is Compassion in World Farming daar erg blij mee. Natuurlijk blijven we de minister wel aan haar belofte herinneren!

Demonstratie Brussel 1
Demonstratie Brussel 2
Demonstratie Brussel 3
Demonstratie Brussel 4
Demonstratie Brussel 5
Demonstratie Brussel 6
Demonstratie Brussel 10
Demonstratie Brussel 11

Slideshow: foto's van de demonstratie in Brussel 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).